/ Info

Info

“Kunst persoonlijk maken” omdat kunst persoonlijk is.

Na 20 jaar Galerie Cattani --wat ik met veel plezier en passie heb gedaan, met kunstenaars bezoeken, deelnemen aan kunstbeurzen en exposities organiseren-- werd het tijd voor een nieuwe fase.
Na mijn jarenlange ervaring in de wereld van de glaskunst heb ik mij toegelegd op het organiseren van reizen naar de ateliers van bekende glaskunstenaars in Zweden en Tsjechië. Op deze manier sla ik een brug tussen de gepassioneerde glasverzamelaar en de kunstenaar.

Deze reizen zijn geweldig omdat je allemaal een gedeelde interesse en passie hebt. Relaties worden daardoor vrienden met als verbindende factor, de liefde voor de glaskunst.
Uiteindelijk is kunst emotie, maar ook een beleving. De kunstenaar drukt zijn verhaal uit in het kunstwerk, en dat is wat de koper aanpreekt. De wereldberoemde glaskunstenaar Bertil Vallien zegt ook van zichzelf “ik ben een verhalen verteller” De sterke symboliek in zijn werk bereikt dan ook veel mensen. Cattani Glaskunst heeft de afgelopen 10 jaar regelmatig reizen georganiseerd naar het van Vallien atelier in Kosta, Zweden. Mede door de opening van het fabelachtig mooie Kosta Boda Art Hotel, is in Kosta een centrum ontstaan waar glaskunst in al zijn facetten te bewonderen is. Met een respectabele leeftijd van 83 jaar is Bertil Vallien nog steeds actief in het creëren en uitvoeren van zijn werk en organiseert hij samen met zijn zoon Hampus wereldwijd exposities.

Cattani Glaskunst heeft over een periode van zo’n 30 jaar een persoonlijke band opgebouwd met glaskunstenaar Bertil Vallien uit Zweden. Door vele reizen naar Zweden en bezoeken aan zijn atelier in Kosta is deze band ontstaan en hierdoor in de bijzondere positie om regelmatig als één van de eerste nieuw werk van Vallien aan te bieden.